2017-1-LT-KA102-034920
VIRĖJŲ – PADAVĖJŲ STAŽUOTĖ MALTOJE

2018 metų vasario pabaigoje – kovo pradžioje KTVM virėjo – padavėjo profesijos moksleivės Auksė Čėsnaitė, Gabija Milašiūtė, Aurelija Maleckaitė, Gintarė Piliponytė ir Samanta Tebėraitė dalyvavo stažuotėje Maltoje. Stažuotė vyko pagal KTVM mobilumo projektą „Gero apetito!“. Projektą pilnai finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stažuotės metu virėjo – padavėjo profesijos moksleivės atliko praktiką Maltoje esančiame Sliemos kurorte įsikūrusiuose restoranuose, kuriuose gilino savo profesinius įgūdžius ir kompetencijas. Stažuotės metu dalyvės įgijo specifinių profesinių kompetencijų: mokėsi gaminti patiekalus, kurių sudėtyje yra žuvies ir jūros gėrybių, mokės serviruoti stalus jūros gėrybių patiekalams. Stažuotės dalyvės taip pat turėjo galimybę įgyti verslumo viešojo maitinimo sektoriuje, įgijo tarptautinio darbo patirties, pakėlė pasitikėjimo savimi lygį, tolerantiškumą.

Šalia praktikos stažuotės dalyvėms buvo organizuojama kultūrinė – pažintinė programa: ekskursija po Maltą atviro stogo autobusu, sostinę Valetą bei kitus miestus, taip pat pažintinė ekskursija laivu po Valetos Didįjį uostą.

Tris savaites praleidus kitatautėje aplinkoje stažuotės dalyvės įgijo tarptautinio bendravimo patirties, susipažino su Viduržemio jūros regiono kultūra, patobulino užsienio kalbos žinias.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos bei KTVM stažuočių dalyvių sertifikatai.

 

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.  

2017-1-LT-KA102-034920
VIRĖJŲ – PADAVĖJŲ STAŽUOTĖ ITALIJOJE

2017 metų vasario 3 - 24 dienomis Kaišiadorių technologijų ir verslo mokyklos virėjo – padavėjo profesijos moksleivis Dainius Marcinkevičius dalyvavo stažuotėje Italijoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą „Gero apetito!“.

Stažuotės Italijoje metu projekto dalyviai atliko praktiką Celano miesto kavinėse ir restoranuose. Moksleivis patobulino savo praktinius įgūdžius, įgijo naujų profesinių kompetencijų, pagerino savo bendruosius profesinius ir asmeninius gebėjimus. Stažuotės metu pagrindinis dėmesys buvo kreipiamas į specifinių profesinių kompetencijų ugdymą: išmokti gaminti tradicinius Itališkos virtuvės patiekalus bei juos pateikti į stalą. Taip pat stažuotės metu moksleivis įgijo verslumo patirties maisto gamybos ir klientų aptarnavimo srityje. Stažuotė paskatino moksleivių toleranciją bei tarpkultūrinį sąmoningumą, leido praktiškai pagerinti anglų kalbos žinias.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos bei KTVM stažuočių dalyvių sertifikatai.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

 

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

2017-1-LT-KA102-034920
VIRĖJŲ – PADAVĖJŲ STAŽUOTĖ JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE

2017 metų lapkričio mėnesį KTVM virėjo – padavėjo profesijos moksleiviai Guoda Markevičiūtė, Vilma Raugaitė, Monika Galubickaitė ir Dainius Marcinkevičius dalyvavo 20 dienų trukmės stažuotėje Jungtinėje Karalystėje. Stažuotė vyko pagal KTVM mobilumo projektą „Gero apetito!“. Projektą pilnai finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stažuotės metu virėjo – padavėjo profesijos moksleivė atliko praktiką Londono restoranuose, kuriuose gilino savo profesinius įgūdžius ir kompetencijas. Stažuotės metu dalyviai įgijo specifinių profesinių kompetencijų, taip pat turėjo galimybę įgyti verslumo viešojo maitinimo sektoriuje, įgijo tarptautinio darbo patirties, pakėlė pasitikėjimo savimi lygį, tolerantiškumą.

Stažuotės laikotarpį praleidus kitatautėje aplinkoje stažuotės dalyviai įgijo tarptautinio bendravimo patirties, susipažino su priimančios šalies kultūra, patobulino užsienio kalbos žinias.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos sertifikatai.

 

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.